ACTOR TEATRE / TEATRO

Teatre de Calaix
AUDIÈNCIA I VERNISSATGE, de Václav Havel
Direcció de Josep Minguell

Pere Anglas és membre fundador de la companyia Teatre de Calaix. A Audiència i Vernissatge, la primera producció de la companyia, a banda de participar-hi com a actor, també assumeix el rol de productor executiu.

Paula cuestionario_0049Audiència i Vernissatge són dues de les obres més conegudes de l’assagista i dramaturg txec, activista i defensor de les llibertats durant l’ocupació de Txekoslovàquia per les tropes soviètiques. Va ser empresonat per aquest motiu, i posteriorment, després de la caiguda del règim comunista, va ser president de la República Socialista de Txèquia i Eslovàquia i, des que van escindir-se en dos nous estats el 1993, de la República Txeca.

Actors: Míriam Alamany, Pere Anglas, Oriol Genís i Josep Minguell

Traducció: Eva Kruntorádová i Josep Minguell
Escenografia i vestuari: Gina Cubeles
Il·luminació: Tomàs Pladevall

Ajudant de direcció: Montse Alivés
Regidoria: Rut Beltran
Tècnic de llum i so: Josep Maria Cadafalch
Construcció de l’escenografia: Francesc Malpesa
Disseny gràfic: Born Design Grup, SA
Fotografia: Martí Català
Producció executiva: Míriam Alamany i Pere Anglas
Administració: Alícia Anguera
Distribució: Bitò

Audiència: Vanek, un autor teatral que en altres temps havia assolit un cert prestigi i que ara treballa d’obrer ocasional en una fàbrica de cervesa, és convocat a una “audiència” amb el cap de cerveseria. Aquest li ofereix una feina millor a les oficines amb la condició de fer d’escrivent d’informes per a la policia.

Vernissatge: Vanek és convidat a un “vernissatge” al pis acabat de moblar d’un matrimoni amic. De la mateixa manera com li ensenyen els mobles, exhibeixen la seva felicitat conjugal, les benediccions domèstiques i les meravelles de la paternitat. D’aquesta forma inusual, la parella tracta de persuadir Vanek, home casat, sense fills i amb una feina eventual, d’abandonar els seus amics comunistes a fi de poder gaudir també d’aquells “plaers”.

Enrere